Overslaan en naar de inhoud gaan

Food Innovation Academy zet de deuren open

11 January 2023

Image

Food Innovation Academy zet de deuren open

Op zaterdag 28 januari zet de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen tussen 10.00 en 14.00 uur de deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in food en eens een kijkje wil nemen in dit bijzondere gebouw waar opleiden en praktijk naast en door elkaar lopen.

De FIA is een regionaal samenwerkingsverband dat mede op initiatief van Royal Steensma in het leven is geroepen. Foodbedrijven, waaronder bakkerijen, bundelen binnen de FIA de krachten met het mbo en hbo om er zo voor te zorgen dat er voldoende nieuwe productiemedewerkers worden opgeleid en we werken aan imagoverbetering. Dat gebeurt door vernieuwend onderwijs te bieden waarbij het bedrijfsleven de lead heeft.

Hoe we dat doen, laten we op 28 januari zien tijdens de Food Experience Day. Diverse foodbedrijven uit de regio presenteren zich, waaronder Royal Steensma. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met directeuren, managers en productiemedewerkers. We laten zien hoe onze bedrijven in elkaar steken en hoe leuk het is om in de food-/bakkerijsector te werken. Studenten en docenten van de FIA-opleiders Lentiz, Albeda en Inholland zijn aanwezig en laten in de praktijkruimtes zien hoe het ‘nieuwe’ onderwijs vorm krijgt.

Het IJscentrum is ook open: manager en Meesterijsbereider Hidde de Brabander en zijn team verrassen de bezoekers door te laten zien hoe je het lekkerste ambachtelijke ijs maakt. Essensor neemt ons mee in de wereld van sensorisch onderzoek en Sococo biedt ons letterlijk een kijkje in de keuken van ‘koffie met een sociaal verhaal’.

Kom dus op 28 januari kijken, ruiken en proeven tijdens de Food Experience Day in de FIA!

Food Innovation Academy zet de deuren open

Volg ons

Blijf op de hoogte van wat er gebeurt bij Royal Steensma

Image

Brioche roombroodjes

Image

Rood Fruit mousse

Image

Trends 2024

Image

Fraisier

Neem contact op!

Laat uw gegevens achter en één van onze medewerkers neemt contact met u op om te kijken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.