Overslaan en naar de inhoud gaan

2023: Op naar resultaat!

21 December 2022

Image

Kerstwens 2022

Grote avonturen beginnen klein. Dat is een uitspraak die je op wenskaarten en tegeltjes wel eens voorbij ziet komen. Een wijsheid die ook zeker van toepassing is op Royal Steensma.
Douwe Jetzes Steensma had in 1839 nooit kunnen bedenken dat het kleine bakkerijtje wat hij toen begon met zijn vrouw Baukje in het Friese dorpje Exmorra, bijna 185 jaar later is uitgegroeid tot het mooie, internationale, ‘Royal’ concern dat het nu is. Maar één ding is nooit veranderd: de klant staat centraal. Dat gold destijds voor bakkerij Steensma in het 400 inwoners tellende Exmorra en nu nog steeds voor Royal Steensma met de bijna 300 medewerkers die het bedrijf telt, de vier productielocaties en de omzet van meer dan 125 miljoen euro. Immers, het zijn onze klanten – ondernemers in de bakkerijsector, retail, foodservice in binnen- en buitenland - waar we voor door het vuur gaan. Nu meer dan ooit!

Ook 2022 was een jaar vol uitdagingen. Met de naweeën van Corona nog in de benen, werden we geconfronteerd met de oorlog in Oekraïne. Met alle gevolgen voor grondstoffen en energieprijzen van dien. U weet er alles van, net als wij. Maar er is meer. Personeelskrapte is een issue waar we momenteel niet meer omheen kunnen. Waar vinden we voldoende, goedgekwalificeerd personeel? Ga er maar aanstaan. Het imago van het werken in de bakkerijsector staat onder druk. Alle reden dus om in actie te komen!

Royal Steensma pakt daarin haar verantwoordelijkheid door voorop te lopen in regionale samenwerkingsverbanden als de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen en Bakery Sweets Center (BSC) in het Noorden. Zo ook bij de vorming van de landelijke Federatie voor de Nederlandse Bakkerij Sector (FNBS). Waarom? Omdat we erin geloven dat we sámen het verschil kunnen maken. In goed overleg en nauwe samenwerking met het onderwijs, de overheid en branchepartners werken we aan meer instroom, doorstroom, duurzame inzetbaarheid en imagoverbetering. Dat moet! Anders lopen we straks écht achter de feiten aan. Het voorwerk is gedaan. Royal Steensma wacht niet af, maar handelt! Uit respect voor u, de bakker. Door niet alleen de best mogelijke ingrediënten voor uw brood en banket te ontwikkelen, maar ook door zich hard te maken voor een gezonde sector.
2023 wordt het jaar van resultaat boeken op die vlakken. Wij kunnen niet wachten! Doet u mee?

We wensen u fijne feestdagen en een 2023 vol resultaat!

Team Royal Steensma

Kerstwens 2022

Volg ons

Blijf op de hoogte van wat er gebeurt bij Royal Steensma

Image

Brioche roombroodjes

Image

Rood Fruit mousse

Image

Trends 2024

Image

Fraisier

Neem contact op!

Laat uw gegevens achter en één van onze medewerkers neemt contact met u op om te kijken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.