Overslaan en naar de inhoud gaan

FIA werkt aan plannen voor Coffee Experience

11 June 2020

Image

FIA werkt aan plannen voor Coffee Experience

De Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen werkt aan plannen voor een Coffee Experience. Die moet gestalte krijgen op de begane grond van het foodpraktijkgebouw van de Academy aan de Industrieweg in Vlaardingen. In de Coffee Experience worden studenten en cursisten getraind in alles wat met koffie te maken heeft, zoals inkoop, opslag, branden, malen, verpakken, serveren, tastings, cuppings, barista, machineonderhoud en gastvrijheid.

Partners
Voor de realisatie van de Coffee Experience is de FIA in gesprek met verschillende partners, zoals koffiebedrijf Sococo, Giraffe Coffee, LavAzza, Douwe Egberts en koffiemachinemerk Franke, vertegenwoordigd door de Veenhuizen Groep. Deze partijen worden onder meer gevraagd een rol te spelen in een eveneens te realiseren Koffiecentrum, dat onderdeel wordt van de Experience.

Koffiecentrum
In het Koffiecentrum kunnen cursisten een training volgen op het gebied van verschillende koffiespecialisaties, door te werken met verschillende koffiesoorten en verschillende koffiemachines. Ze leren er de verschillen te herkennen tussen diverse koffiebonensoorten en de invloed van teelt, de seizoenen en transport op de smaak van koffie. Maar ook het roosteren van de bonen komt aan bod: in de Coffee Experience komt een koffiebrander te staan.

Exploitabel
De plannen worden momenteel uitgewerkt door de verschillende partijen om te zien of het beoogde model exploitabel is. Naast de Coffee Experience met Koffiecentrum, ziet de FIA graag een lunchroom op de begane grond en worden er (food)events georganiseerd. Die combinatie wordt doorgerekend. Is dat haalbaar, dan wordt dit najaar gestart met de realisatie.

 

Op de foto: Perry van Gils, eigenaar van Sococo Coffee in Rotterdam. Sococo overweegt te verhuizen naar de FIA i.v.m. de komst van de Coffee Experience.

Volg ons

Blijf op de hoogte van wat er gebeurt bij Royal Steensma

Image

Brioche roombroodjes

Image

Rood Fruit mousse

Image

Trends 2024

Image

Fraisier

Neem contact op!

Laat uw gegevens achter en één van onze medewerkers neemt contact met u op om te kijken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.